Rund einen Monat ist es her, da wurde Florian Drucks-Jacobsen aus der „Liquid Bar“ in Tübingen zum ersten „Master of American Whiskey“ ernannt. Kurz zuvor reisten er und seine vier Kontrahenten – Paul Thompson aus dem „Ona Mor“ in Köln, Maximilian Martini aus der „Gekkos Bar“ in Frankfurt am Main, Christian Schroff aus der „Orientierbar“ in Hofheim und Tobias Lindner aus dem „The Old Jacob“ in Bonn – in die USA, um vor Ort einen Einblick die Whiskeyherstellung bei Woodford Reserve sowie Jack Daniel’s zu erhalten und um das letzte Mal ihre besten Cocktailkreationen einer Jury darzubieten.
by Florian Drucks-Jacobsen, „Liquid Bar“, Tübingen
Ceylon infused Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey
Rosmarin-Porter-Honig Sirup
Woodford Reserve Aromatic Bitters
Woodford Reserve Orange Bitters
Orange Peel
Antipasti Sides
by Maximilian Martini, „Gekkos“, Frankfurt am Main
Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey
Peach-Lemon Syrup
Dash of Woodford Reserve Orange Bitters
Stir and serve in a tumbler with a lemon zest on ice.
by Paul Thompson, „Ona Mor“, Köln
Jack Daniel’s Single Barrel
Maple Syrup infused with roasted coconut chips
Pinch of Smoked Salt
Garnished with Charred Marchmallows
S’mores by Side
Stir and serve on ice.
by Christian Schroff, „Orientierbar“, Hofheim am Taunus
Jack Daniel’s Single Barrel
Maple Syrup
Granny Smith
Woodford Reserve Spiced Cherry Bitters
Woodford Reserve Chocolate Bitters
Hickory Smoke
Orange Zest
Strain and serve in a tumbler with an orange zest.
by Tobias Lindner, „The Old Jacob“, Bonn
Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey
Spiced Sorghum*
Orange Blossom Water
Stir Rye, Sorghum* and Orange Blossom Water in a tumbler on ice until it is cooled. Again, strain everything in a tumbler on ice and garnish with a bay leaf.
200 ml Sorghum
50 ml Porter
1 trace of cinnamon
1 trace of nutmeg
8-10 black pepper corns
Mix all ingredients in a blender. Afterwards use a fine strainer for straining into a suitable bottle and cool everything down.
Quelle: Brown-Forman Deutschland