Im Jahr 2010 belebten Gabriel Grote sowie Henning Birkenhake in Berlin den Pijökel 55 nach der Rezeptur des Apothekers Kuno Grote wieder. Der sieben verschiedene Kräuter beziehungsweise Gewürze vereinende Kräuterlikör ist nicht nur zum Purgenuss geeignet, sondern kann auch in Cocktails und Longdrinks verarbeitet werden. Allen voran steht derzeit der sommerliche Drink „Berlin Buck“. Besonders einfach und mit wenigen Zutaten gelingt der „P&T“, der den Kräuterlikör mit Tonic Water und einem Spritzer Orange Bitter verbindet.
4 cl Gin
2 cl Pijökel 55
1 cl fresh lime juice
Thomas Henry Spicy Ginger
Zubereitung: In ein mit Eiswürfeln gefülltes Glas geben. Mit Spicy Ginger aufgießen.
2 cl Pijökel 55
10 cl ginger ale
1 dash soda
cucumber and orange slices
Zubereitung: Pour all ingredients in a glass filled with big ice cubes and stir carefully.
5 cl Pijökel 55
1 dash orange bitter
tonic water
Zubereitung: Pour all ingredients in a highball glass filled with big ice cubes and stir carefully. Serve with a orange zest.
5 cl Pijökel 55
bar spoon sugar powder
3 cl lemon juice
1 cl fresh orange juice
1 egg white
Zubereitung: Pour all ingredients in a shaker and shake it. Add ice cubes in the shaker, shake it again and sieve it out twice in a glass.
5 cl Pijökel 55
3 cl fresh lemon juice
2 cl sugar sirup
Zubereitung: Pour all ingredients in a shaker filled with ice cubes. Shake it and sieve it out in a glass filled with ice cubes. 2,5 cl Chambord on top. Serve with raspberries and ginger.
4 cl Pijökel 55
1,5 cl Grand Manier
1,5 cl Wray and Nephew Overproof Rum
2 dashes orange bitter
Zubereitung: Rinse a tumbler with Ardbeg. Pour all ingredients in the tumbler filled with ice cubes.
Quelle: Grote & Co. Spirits