Der Sieg in der deutschen Tío Pepe Challenge 2019 ging an Theerapol Kindt mit seiner Kreation „Roses from Jerez“. In dem Drink kombiniert der Bartender aus dem „Coast by East“ in Hamburg eigens mit Jasmin-Tee infundierten Tío Pepe Palomino Fino aus dem Hause González Byass mit Yuzu Sake und etwas Holunderblütenlikör sowie einem Spritzer Rosenwasser.
by Theerapol Kindt, „Coast by East“, Hamburg
5 cl Tío Pepe Palomino Fino infused with Jasmin Tea
1 cl Fukuju Yuzu Sake
0,5 cl St-Germain Elderflower Liqueur
1 dash The Bitter Truth Rose Water
Glass: Martini glass
Garnish: Rose petal
Method: Infuse Tío Pepe Palomino Fino with Jasmin Tea for about 5 minutes. Chill a Martini glass and a stir glass. Put all ingredients into the chilled stir glass. Add ice and stir for about 15 seconds. Strain into the chilled Martini glass. Garnish with a rose petal.
Quelle: González Byass