Im März kommt der Elephant Orange Cocoa Gin auf den Markt. Rechtzeitig vor dem Marktstart hat Elephant Gin gemeinsam mit auserwählten Bartendern verschiedene Drinkideen entwickelt, die explizit auf den mit Kopfnoten von Orange und Kakao ausgestatteten Gin abgestimmt sein sollen. Abgesehen vom „Perfect Serve“ in Kombination mit Tonic Water entstanden so die vier Signature-Drinks „Dumbo’s Flight“, „Mhoney“, „Maasai Man“ und „Navel-Tini“.
50 ml Elephant Orange Cocoa Gin
150 ml Fever-Tree Mediterranean tonic water
Sprig of rosemary
Orange twist
Glass: Highball
Garnish: Sprig of rosemary and an orange twist
Method: Fill glass with large ice cubes. Chill glass by stirring the ice. Pour the gin and slowly add the tonic water. Garnish with a sprig of rosemary and an orange twist.
by Martino Selvi, „Nik’s&Co“, Milan
40 ml Elephant Orange Cocoa Gin
40 ml Tawny Port
1 bs Averna Amaro Siciliano
Glass: Coupette
Garnish: Orange twist
Method: Stir and strain
by Martino Selvi, „Nik’s&Co“, Milan
50 ml Elephant Orange Cocoa Gin
15 ml Honey infused with dates*
30 ml Lemon juice
Glass: Tumbler
Garnish: Edible flower and thyme
Method: Shake and strain
* Chop up a couple of dates, place in a container with runny honey, leave to infuse for 5 days.
by Enrico Scarzella, „Velluto“, Bologna
60 ml Elephant Orange Cocoa Gin
90 ml Cold brew coffee
4 sorrel leaves
Glass: Highball
Garnish: Sorrel leaf
Method: Muddle sorrel leaves with gin, filter and pour all the ingredients on ice. Top up with cold brew.
by Ludovico Lembo, „Tale Bar“, Rome
60 ml Elephant Orange Cocoa Gin
10 ml Navel Mix*
Glass: Coupette
Garnish: Orange twist
Method: Stir and strain
* 175 ml Trebbiano wine, 25 ml orange syrup (2 parts sugar, 1 part fresh orange juice), 5 ml orange bitters
Quelle: Elephant Gin