Der Grappa genannte Tresterbrand aus dem italienischen Raum zählt wohl zu den traditionsreichsten Spirituosen. Wie so oft bei solchen Spirituosen scheint die Zurückhaltung groß, was das Erschließen der Mixability anbelangt. Nun veröffentlicht Grappa Nonino zwei zusammen mit Barprofis entwickelte Drinkideen, die die Grappas des Familienunternehmens im Mix in Szene setzen sollen.
by Giorgio Fadda
4 cl Grappa Nonino Lo Chardonnay Monovitigno
2 cl Nonino GingerSpirit
1 cl Amaro Nonino Quintessentia
2 cl Fresh lemon juice
2 cl Honey syrup
2 cl Ginger ale
Method: Put Grappa Nonino Lo Chardonnay Monovitigno and Nonino GingerSpirit in a shaker with ice and shake strongly. With a strainer, pour in a tumbler with ground ice. Add a top of Ginger Ale and finally, with a circular movement, the Amaro Nonino Quintessentia.
by Antonio Germani with the Nonino Family
1 cl Grappa Nonino 41° or 43°
1 cl Vanilla syrup
2 cl Hot espresso coffee
Milk cream
Method: Pour in the glass the Grappa Nonino 41° or 43° with the vanilla syrup and with a tea-spoon add the coffee, taking care to keep it separated from the lower layer, complete with a top of milk cream.
Quelle: Grappa Nonino