Noch Ende des vergangenen Jahres wurde das Duo aus Dänemark zum Sieger des Licor 43 Most Passionate Bartender Team Up! 2018 gekürt. In dem aus mehreren Challenges bestehenden Finale auf Gran Canaria konnten Bartender Søren Krogh Sørensen und Barista Jonas Gehl unter anderem mit ihrer gemeinsamen Cocktailkreation „Skalud“ die Fachjury begeistern und die Duos aus elf weiteren Teilnehmerländern sowie einem der European Bartenders School aus Barcelona hinter sich lassen. Auf den Platz zwei folgte das Duo aus den Niederlanden. Den dritten Platz belegte das Gespann aus Finnland. Für Deutschland gingen Marlene Link, Bartenderin aus der „JFK Bar“ in Frankfurt am Main, und Noa Nellesen, Barista und Betreiberin des „Kaffeeraum“ in Wertheim, an den Start.
Juror Simon Difford, seines Zeichens Bar- und Spirituosenexperte, sagte: „These teams wanted to win, no doubt about it, but there was a community spirit; they helped each other out with sharing tools and materials. That fitted well with the concept of the competition, which was to bring the two worlds of coffee and spirits together, with each adding to each other’s skill, experience and passion.“
Julián Fernández Estevez, Global Marketing Director of Spirits der Zamora Company, über den Wettbewerb: „Consumers today are demanding coffee-based drinks, natural ingredients and authentic products and liquids with a story to tell. Licor 43, a secret family recipe crafted by the Zamora family since 1948, combines perfectly with coffee. The liquid, elaborated with 43 natural ingredients, citrics and botanicals, works perfectly in combination with coffees from different origins and extracted using diverse methods. This has been the inspiration for Licor 43 to team up with this ingredient in our The Most Bartender Competition. How better to do that than by inviting the greatest experts in the world of coffee, baristas?“
Quelle: Schwarze und Schlichte